2020-08-15 07:58:23• hírek • Bede Emőke

Már készülnek az iskolakezdésre

Szatmárnémetiben már az utolsó simításokat végzik annak érdekében, hogy szeptember 14-én a járványügyi helyzet előírásait szem előtt tartva, fennakadások nélkül indulhasson a 2020-2021-es tanév. A felkészülés részeként Kereskényi Gábor polgármester pénteken a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség vezetőségével és a város területén működő 40 tanintézmény igazgatóival találkozott.

„Azért szerettem volna találkozni önökkel, hogy lássuk, hogyan állunk a felkészüléssel, és hogy miben tud még segíteni a municípium. Ahogyan azt önök is tudják, figyelembe vettük a kéréseiket, és ennek alapján 661 táblagépet vásárolunk a szűkös anyagi helyzetben levő gyerekeknek. A továbbiakban is folytatnunk kell azonban a felkészülést, mert a helyzet egyáltalán nem könnyű, annál is inkább, mivel a Tanügyminisztérium még semmi konkrétumot nem közölt arra vonatkozóan, hogy hogyan fog zajlani az oktatás. Épp ezért fel kell készülnünk minden lehetséges forgatókönyvre” – fogalmazott a találkozón a város első számú elöljárója.



Hozzátette, a fertőtlenítési akciókat prioritásként kezeli az önkormányzat, függetlenül attól, hogy csak bizonyos oktatási tevékenységek fognak zajlani a tantermekben, vagy rendes tanórákat tartanak majd ezekben. Kereskényi emellett arról is biztosította a szatmári tanintézmények vezetőit, hogy szükség esetén plusz helyiségeket is rendelkezésükre bocsátanak annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban, a járványügyi előírásokat betartva tanulhassanak. Ami pedig az online oktatás megszervezését illeti, az önkormányzat megtéríti az egységes online platformok és az elektronikus naplók költségeit is, amennyiben az iskolák részéről igény mutatkozik erre.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: